SKOLEN

Skolen består nu af 3 bygninger, Nursery School bygget 2009/2010 og Lower Basic School (1. – 6 kl)  opført i 2015/16, og en 3. bygning til Upper Basic School(7 - 9 kl) opført i 2020, således, at skolen kan tilbyde undervisning for elever til og med 9.klasse. Dermed er der sikret undervisning af alle piger og drenge i landsbyen i hele grundforløbet.

Skolen hedder nu "Kubuneh Basic Cycle School"

Inventaret er dansk. Doneret af skoler samt private og bragt ned til landsbyen i containere fra Danmark.

I starten  blev undervisningsmaterialer til Nursery School fremstillet af tidligere lærere fra Højstrupskolen i Odense. I flere omgange har ’forfatterne’ også selv besøgt Kubuneh for at undervise i brugen af disse.

I forbindelse med indvielsen af Lower Basic School blev det aftalt, at regeringen skulle betale lærerløn og bøger hertil. En lignende aftale er lavet for Upper Basic School.
Landsbyen har dog fortsat ejerskabet til bygningerne og vi vil fremover støtte og sikre vedligeholdelse af skolerne.

 

Uddannelse af lærere / lærerløn
Da kvaliteten af undervisningen i høj grad afhænger 
af lærernes kvalifikationer, har vi i projektet lagt stor vægt på at få uddannet personalet og derefter at fastholde det på skolen.

Vi har betalt uddannelsen for 4 lærere til Nursery School og indtil videre sikret deres løn på 2500 D  ( ca. 350 kr) pr. måned. Vi har pt 2 lærere på uddannelse.

Fremover vil staten stå for lærerløn.
Skolerne har nu tilsammen omkring 800 elever og 41 veluddannede lærere

Det store flertal af lærere kommer udenbys fra og for at fastholde dem på skolen, arbejder vi på (2023) at finde midler til medarbejderboligere, da lærerne pt er privat indkvarteret rundt omkring i landsbyen.


Skolemad
Takket være privat finansiering fra Gustaf Baldvinsson 
er der daglig skolemad til børnene i Nursery School.

Maden laves i køkken med komfur.

Den laves af nannier, der også sørger for at børnene får vasket hænder inden spisningen.
Børnene betaler selv 1 D pr dag